Tuesday 29 March 2011

Jordánia: Al Karak

Hátunk mögött tudva a तेंगेर्ट, nekivágtunk Al Karak városának, hogy megnézzük Jordánia leghíresebb lovagvárát. Kíváncsi voltam, hogy a milyeinkhez képest mennyire más.
- photo: K. Boti -
Nagyon kevés olyan kép készült, amin mindannyian rajta legyünk! Úton Al Karak felé, hattérben még látszik a Holt tenger...
- photo: K. Boti -
A lovagvár. Jóval nagyobb mint mifelénk a várak. Állítólag 7 szintes volt eredetileg - ma az egyik részén látszik vagy 4 szint...
- photo: A. Eduárd -
... viszont két istállója volt, egyik a másik fölött (fenti képen a másik). A belső terek sokkal tágasabbak és nagyobbak. Jellemzőek még a szellőző/világitó lyukak általában a mennyezetben - jó középkori hangulata van ott mindennek!
- photo: K. Boti -
Jobbról látszik a két istálló egymás fölött, szemben pedig 3 emelet a 7-ből. A bácsika volt az idegenvezetőnk, aki nagyon aranyos volt, főleg amikor a 2 Eurót odaadtuk és egyszerű könnyedséggel tudatta, hogy ez nagyon kevés. Adtunk 4-et, hát nagy immel-ámmal elvette, de vigyázott arra, hogy nemtetszését kifejezze!
- photo: K. Boti -
Másnap elindultunk felfedezni a Dana rezervátumot. Jordániára nem a hegyek jellemzőek, hanem a völgyek - szinte minden látnivalóhoz le kell menni! :)
- photo: A. Eduárd -
és ahol nincs település, ott sátraznak az emberek - nagyon terveztük, hogy bemegyünk az egyikbe, de aztán elmaradt, sajnos!
- photo: A. Eduárd -
A talaj nagyon sokszínű, bár növényzet nem sok borítja. Sok helyen látható vulkánikus kőzet így színessé téve a kopár tájat.

No comments: