Saturday 28 August 2010

Csavarogni magyar foldon

Az egesz ugy indult, hogy a kellemest es a hasznost probaltuk osszekotni (ha mar elautokaztam a Bp-i repterre, hazafele tekeregtem egy kicsit)... csatlosom volt Szilcsi es Hajnika...Budapest madartavlatbol... avagy a libegorol... erdekes elmeny. Na de az egesz ugy kezdodott, hogy megkerdeztek tolunk voltunk mar a gyerekvasuton? En szemely szerint nem is hallottam rola - hat kiprobaltuk!
A vasut maga, egy regi szerelvenyekbol allo vonat ami kisse melankolikus hangulatot valt ki az emberbol, az erdekesseg viszont az, hogy a jegyellenortol a penztarosig, meg a mozdonyvezeto is gyerek! Olyan edesek, ahogy tisztelettudoan viselkednek es persze maturan! :)
Na itt mar libegunk lefele! :) Laza... Nem is gondoltam volna, hogy Bp.-en ilyen is van!
Hazafele menet arra gondoltunk megnezunk nehany erdekesseget - igy kotottunk ki az Egri varnal...
A bejarat a varba - mi itt jottunk ki :) Mirol hires a szekely? Arrol, hogy soha semmit sem ugy csinal mint ahogy kellene... mi valahol hatul/fent mentunk be.
Volt ott bent minden ami kell - latszik hogy a magyarok sokat fektetnek a turizmusba - nagyon ugyesek! Minden negyzetcentimeter ki van hasznalva! A fenti kepen a katakombak bejarata van.
Egy kis torok hangulatu sator es agyuk es minden - sot meg ijaszkodni is lehetett, sajnos!
En kifeszitettem az inyt annyira, hogy a nyilvesszo hegye a ijon fekudt mar es megis a loveseim szornyen szarul sikerultek - es hogy mennyire? Az also kep a bizonyitek :( 5-bol 2... az en ijammal flakonra lovok 2szer akkora tavolsagrol :( Szinte sirtam :D
Alig csiptem meg a vallat! A gyaur meguszta! ;) Szilcsi viszont jol teletuzdelte nyilvesszovel!
A Siroki var - egy erdekes elmeny! Nem messze Egertol, egy szikla tetejere epitett var, a sziklaba meg alagutakat vajtak oseink...
Nagyon rendezett volt a hely es olyan nyugodt es egyben lenyugozo!
Gondolom helyisegek voltak kialakitva ezekben a jaratokban...
A teton magyarkodva! :) Innen elmentunk Terpesre, ott aludtunk, erot meritve a kovetkezo napra... koran reggel mentunk tovabb - ugy del fele :)
Es ha mar olyan kozel voltunk, felmasztunk Magyarorszag legmagasabb pontyara (nem heringjere es nem is pisztrangjara)... Kekes teto, 1014 m.
Ott arra van Eger is es Sirok is... talan... Innen Salgotarjanon keresztul Szlovakiaba vezetett utunk... itt megneztuk a Fuleki varat!
Egy nagyon jol/tisztan tartott var, a varos kozepen fekvo dombra van felhuzva! Magas var a hegy tetejen!
Erre maszok fel en! :) A varat egy kommunista varos veszi korul, illetve kommunista epitmenyek, nehogy valakit batsak kijelentesemmel ;)
Nehany tombhazlakas es egy csomo mellek kucko!
Es ami nem maradhat el... de legalabb ossze van gyujtve :D
Egy utolso pillantas a varra lefelemenet es indulas tovabb. Szlovakia deli reszeben a Matra dombjai jo kis volgyeket rejtenek... kellemes autokazni arra... es szinte minden masodik dombon latni egy varat!
Krasna Horka var! Felmentunk, de keson ertunk oda es mar nem lehetett bemenni... na de igy is egy jo elmeny volt!
Innen meg sem alltunk Kassaig! Egy jo seta az elettel teli varosban - nagy kedvunk lett volna maradni az ejszakara - sok minden keszult es olyan jo volt a hangulat!
De hat menni kellett tovabb, hisz mesze meg a haza... Es amiutan tilosban eloztem es azt rendorok is lattak - a magyar hatarig egyedul jot rablopanduroztam :) Na de egy biztos - vissza kell ide menni!

No comments: