Friday 24 September 2010

Oktoberfest - felvonulas

Oktoberfest 2010 - jubileumi 200 ev... nagyon megerte ott lenni, ezert az egesz csapat halas Laszlonak, hogy lehetove tette ezt szamunkra - na de hogy is kezdodott ez az egesz...
Augistiner teraszan koccintunk Hunor kolegammal az ujonnan vasarolt soros sapekjainkal! De kezdem az elejen.
Az elso dolog ami megfogott Munchenben az az volt, hogy a zoldseges standokon tobb a gomba mint a zoldseg/gyumolcs... olyan jo illat volt korulotte! Persze tulnyomo reszt varganya es roka gomba.
A Muncheni Dom. Elso latasra egy grandiozum - jo nagy, magas epulet, de a latogatast kesobbre kellett halasztani, mert siettunk, hogy talaljunk jo helyet a felvonulas megtekintesere.
A jovo nemzedeke is ott volt! Az a jo, hogy ezaltal idoben szokjak a hangulatot :P Kb. 1 oraval a felvonulas elott mar elhelyezkedtunk hogy biztosra menjunk elso sorbol bamuljuk a meneteloket!
A tomeg nagy oromere egyszer csak megjelentek a lovas rendorok, akik felvezettek a diszes tarsasagot! Meg az Ur is megáldá oket ;)
A "fest" hercegnoje - gondolom - mindenkeppen edike volt es a bajor uriember jol megrangatta a lovat csak hogy lassuk, mennyire meguli a leanyzo azt! :)
Es kovette oket a menetelo sereg - mindenki a hagyomamyos oltozekben, tele jokedvvel es vidamsaggal- 1-1 ember szemeiben mar nem csak a reggeli tea ekeskedett :) De olyan kedvet csinaltak az ivaszatra, hogy alig birtuk megvarni, hogy eljussunk az elso sort kinalo arusig!
Es ime a kedvencem: "Paulaner"! Csodas lovak, ugyes fogatosok es bulizo tomeg a szekereken arra biztatva, hogy reszt kell venni belole!
Elokerult ket okor is. Huztak is a szekeret nagy marha modjara ;)
Muncheni sorfozdek mind felvonultak - az egesz kb. masfel ora volt - de a latvany osszesuritette az idot - bar vegig alltam es kozel 1 tonna fenykepet keszitettem, nem ereztem faradtsagot - a sor hianyat annal inkabb! :)
Ennek a tagnak a szerkoja nagyon bejott! Es az a szerszamij! Lehet ha erdemes volna utana nezni ezen sorfozdek tortenelmenek - sok erdekesseg lehet benne! Es mindegyik egyedi, mindegyiknek van sajat zenekara, sajat ruhaja, sajat induloja es nem utolso sorban, sajat sore! :D
Meg egy kep roluk! Mint 1-1 felfegyverzett mano! ;)
Gyuri ismeretsegenek koszonhetoen vasarnap este a Hippodrom (a legelokelobb) satorban volt asztalunk! Eszmeletlen buli volt - de errol kesobb.
Rendorok zarjak a sort illetve a takarito brigad, mely szeles mosolyal tisztitotta meg az utat az urulekektol. A kordon mogott meg a szomjas tomeg!
... vagy maskepp fogalmazva, a sorre ehes banda!
Kalapproban egy utcai arusnal, aki megszolitott, hogy ne fenykepezkedjunk, igy megsertodott a szekely es meg azert is mashol vasaroltunk :D
Csatangolva a varosba belebotlottunk egy satorba amit a bajnokok ligajanak tiszteletere huztak fol es ahol az eredeti kupat lathattuk. Eltunk is a lehetoseggel es fenykepezkedtunk egyet vele... A fenti kepen epp menetelunk, hogy foglaljuk el helyunket :)
Sapek vasar utan! Ettol a pillanttol kezdve ritkan kerult le fejunkrol eme csodas disz - neztek is rendesen minket! Tobb vagottszemu tesver is erdekesnek tartott es helyi erdekessegkent fenykepeztek. Mas turistak meg utbaigazitast es tanacsot kertek tolunk - egyszoval, megvolt a reklam. :)
A varoshaza belso udvaraban. Nagyon fura, akar horror filmbe illo szobrok!
Persze itt is volt egy elokelo vendeglo, ahol jokedvel adtak a sort - mi kihagytuk - szerenyebb kondiciokra vagytunk! :D
Egy noi arc a toronyrol - ejszaka megjednek tole az biztos!
A kis csapat lazit! :) Es kivanja a sort!
Hamar meg is talaltuk azt a helyet ahol szomjunkat enyhithettuk! De jo is volt. Augustinert ittunk! Persze Weisbier-t!
A Dom elott a szokokut mogott, az epitkezes hatanal, a derus eg alatt, a kedvenc bolygonkon! :D
A tanacshaza fontrol - a Dom tornyabol!
Csend elet!
A domrol nehany korai felvetel...
Na es mi masrol szolhat egy kirandulas ha nem a kajarol es a piarol? Es ha mar bajor foldon van az ember egyen ugy mint a bajorok: szaraz kenyer+so+viz! ;)
Bicikli! 12 ferohelyes - pedalozas kozbe lehet sorozni, a fo szeken ulo meg kormanyozgat jobbra-balra... nagyon tetszett! :)
A HofBrau sorfozde haza! Itt is akkora buli - elo zene, mulato tomeg, gyors kiszolgalas! Minden amit az ember kivan! :)
Az allomason karingozva belebotlottunk egy ugyes kis szoszibe aki 1.9Eur-ert cserebe megmondta, hogy vezethetsz vagy nem! En mar vezetni nem akartam, de fujni annal inkabb! 3 sor utan az eredmeny 0.00 lett! Hunor rogton tudatta velem, hogy kar belem a sor!
Hát münk vo'tunk! S de jo vo'tunk münk ott künn!

No comments: