Wednesday 18 August 2010

Bucegi

Egy kis Bucegi-t megkivanva neki is ugrottunk hogy 2 nap alatt meghoditsuk az "Omul"-t. A ceg elott, Csikszeredaban volt a nagy talalka - innen vagtunk neki 2 autoval (egy mikrobusszal es a L200-al, jol jott nagyon mindketto). Bar meg sotet volt mikor udvarhelyrol elindult a csapat, megis kb. 1 oras kesest sikerult szandekosan beiktatni.:)

Mivel a "Babele" menedekhaz szamunkra mar nem tartogatott szallast, igy egy masik utvonalat kovettunk, es Pestera Ialomita nevu helyisegig mentunk autoval a szallast satorba tervezve. A Pestera (helyiseg) fele vezeto uton egy mesterseges to melett haladtunk el, ami egy kis szorossalis orvendeztetett!
Konyitettunk a dolgunkot egy eleg nagyon, mert "teleferic"-el mentunk fel a "Babele" menedekhazig is nem mondhatom, hogy nagyon leizzadtunk a maszasban... :)
Ezek a kabelek cipeltek a kozel 20 fos csapatot (14 fobol allt a mienk) a hegyre.
A "Babele" es a "Sfinx" - hat mivel en sokkal tobbre szamitottam, kisse csalodtam. A "Babele" kozvetlen kozel van a menedekhazhoz igy olyan kepet kesziteni ahol csak ez a kocsoport legyen, szinte lehetetlen - de legalabb egy csoportkepet osszehoztunk :)
A "sfinx" csak egy bizonyos szogbol hasonlit egy ember fejere... De jo helynek bizonyult egy 2 fogasos ebedre (szendvics+hagyma)
Innen az ut az "Omul"-ra konnyunek bizonyult... tatottuk is a szajunkat rendesen :) Meg hegyi kecskeket is lattunk - illetve ebben a hitben eltunk (fenti kep) amig a fenykepet fel nem nagyitottuk es ra nem jottunk, hogy ezek csak szamarak ;) - Koszi Hajnika a revellaciot!
Az ido az fantasztikus volt! Sutott a nap, de fujdogalt a szel is. Fentrol nezve lattuk ahogy "Pestera"-t es "Busteni"-t jo veri az eso, minket kikerult! Hatam mogott az "Omul" csucs (bal sarok) es melette az "Omul" menedekhaz...
Kek nefelejcs.
Es im ott font a hegyen! :) Egy kis jeg megijesztett,de kabatjaink kb. 10 percet voltakrajtunk - elkerult a rossz ido!
Ott allitgatom az idozitett fotozast :)
A volgy ahol leereszkedtunk "Pestera"-ba. Kicsit olyan Grand Canyon-os hangulata volt fontrol - jo kis setanak bizonyult!
Itt lassan lefele!
A vizeses! A lefele vezeto ut elmenyteli volt. Nagyon sok szep dolgot lattunk - kar lett volna kihagyni! Ekkorra mar kipillant az ido is - csodas napsutes ovezte minden leptunket.
Persze egyedi ereklyek azert itt is voltak: Pl. a fenti tanya!
Es csak ott allni ott, ugy, hogy a viz megutkozzon vallamon - na, hat ez nem igy tortent, de azert eleg kozel alltunk hozza :D
Ott kozepen lathato egy kis szikla - annak tetejerol indultunk - a kis seta eleg hosszunak bizonyult!
Hotel Pestera nevu szallodahoz kozel vertunk tabort. Sikerult talalni olyan helyet ahol sem vad (kiveve Samu, a kulon bejaratu macink) se a "manele" mufaj kedveloi de tortek meg nyugalmunkat - nyugalom melyet az egyik resztvevo (Csaba) ugy jellemzett, hogy enekelni nemkiabalva kell.
Ahogy ez mar megszokott - amikor kajarol van szo, ott pardon nincsen :)
Samu Maci tortenete: Ugy tortent, hogy az ejszaka kozepen egy furcsa vadallat altal eloadott hangra lett figyelmes a csapat (tobbsege). Ekkor egy nagy orditas torte mega csendet es szakadt is a sator. A tobb satorbol is aggodo kerdesre a valasz minduntalan az volt, hogy semmi! Reggel kiderult, hogy Samu baratunk azt almodta, hogy elol jon be a medve is a sator hatso felet vegigszakitva menekult belole, amig Gabi utol nem erte es fel nem koltotte... :) Mozgalmas :D
Pestera Ialomitei egy barlang aminek a bejaratahoz egy kis kolostor epult! A barlang eszmeletlenul tetszett - kis patakok folynak benne, kisebb nagyobb temekben!
Huvos volt ben es nedves - de a baratok jomunkat vegeztek, mert elegge jol ki volt epitve es vilagitva!
Temerdek viz - csodas hely!


A kis csapat uton hazafele... Egy ujjabb csodas hetveget tudva hatunk mogott!

No comments: